Projectpartners

De activiteiten van Getijdencentrale Waddenzee worden mede mogelijk gemaakt door

 Het Waddenfonds is een gemeenschappelijke regeling van de Waddenprovincies Fryslân, Groningen en Noord-Holland. Het fonds investeert in initiatieven en projecten die de ecologie en duurzame economische ontwikkeling van het Waddengebied versterken. Projecten van (samenwerkende) ondernemers, verenigingen, stichtingen en overheidsorganisaties kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage van het Waddenfonds.

Daarnaast draagt het Waddenfonds bij aan het Investeringskader Waddengebied (IKW), een meerjarig investeringsprogramma van de drie Waddenprovincies in grote projecten in het Waddengebied.

SeaQurrent is een start-up die is opgericht om energie uit getijdestroming betaalbaar en wereldwijd toegankelijk te maken. Om dit te realiseren ontwikkelt het bedrijf een innovatief systeem met gebruik van een onderwater vlieger die ecologisch verantwoord is, de SeaQurrent® TidalKite Power Plant. De methode biedt aanzienlijke voordelen ten opzichte van bestaande technieken die energie uit getijdestromen opwekken. De methode onderscheidt zich van de concurrenten op basis van efficiëntie en werkt al optimaal bij lage stroomsnelheden en in ondieper water. Hierdoor is het mogelijk om op milieuvriendelijke wijze elektriciteit op te wekken op locaties waar dit voorheen niet mogelijk was.